Skole

Flyskolen

Har du en drøm om å fly? Vi kan hjelpe deg å realisere den.

Det starter her...


Starten på din flygerutdanning begynner med teoriutdannelse. Den består av et fjernundervisningskurs i regi av Luftfartsskolen eller Privatfly.no, som kan kombineres med støtteundervisning hos oss i klubben. Vi pleier å kjøre i gang støtteundervisningskvelder i vårt klubblokale på Frya hver høst.


Teoridelen består av 9 forskjellige fag. Det trengs ingen spesielle forkunnskaper, men god motivasjon og litt leselyst skader ikke. Vi har flere i klubben som er mer enn villige til å hjelpe til underveis.


Du kan selv bestemme når du vil begynne den praktiske flygingen. Du kan gjerne begynne fly med det samme du begynner med teoridelen, men vi anbefaler at du er kommet ett lite stykke på vei før du begynner slik at du har litt forståelse av hva som skjer når du er i lufta. Før du flyr første solo (alene uten instruktør) må du ha bestått teorieksamen. Dette er man, hvis alt klaffer, klar for etter ca 20 timer med instruktør.


Har du ingen ambisjoner om en yrkeskarriere innen luftfarten, kan vi også tilby skoling til LAPL (Light Aircraft Pilot License) og Mikroflybeviset.

En fullstendig utdannelse (PPL-A) inklusiv legesjekk, teorikurs, nødvendige bøker og utstyr, gebyrer til luftfartstillsynet og praktisk flyging ligger på mellom 90.000 og100.000 kr. Dette høres kanskje mye ut, men husk at utdanningen tar litt tid, ca 1-2 år, så beløpet fordeles over mange måneder. Driver du litt aktivt en hvilken som helst annen hobby, som for eksempel alpint, og sammenligner det, er det kanskje ikke så dyrt som det kan høres ut.


Hvis du drømmer om en karriere som trafikkflyger, er privatflygersertifikatet det første steget på veien videre.


Har du normal god helse, er over 15 år og tror dette er noe for deg?

Som 15 åring kan du påbegynne både teori og praktisk flyging. Som 16 åring med bestått eksamen kan du fly solo. Og som 17 åring kan du gå opp til eksamen og ta sertifikatet PPL-A (private pilot licence-airplane) og fly som ørnen over fjell og fjord. Her i gudbrandsdal flyklubb er du hjertelig velkommen som ny pilot,ung eller gammel. Er du usikker på om dette er noe for deg,ta kontakt med en av våre instruktører for å bestille deg en prøvetime,eller bare ta deg en tur for en liten flyprat. På en prøvetime får du selv sitte bak spakene og fly selv i vårt klubbfly. Med instruktøren ved din side guider han deg gjennom noen grunnleggende øvelser mens han svarer på de spørsmål du eventuelt måtte ha.


Fra 2017 er Gudbrandsdal Flyklubb i tillegg til PPL-A sertifisert til å skole til LAPL. LAPL (Light Aircraft Pilot License) er et noe rimeligere sertifikat som er tilstrekkelig for de fleste privatpiloter, men med et par begrensninger. Begrensningene går først og fremst på vekt og antall passasjerer en kan ha med seg. Med LAPL kan du føre fly med maks takeoff-vekt 2000 kg (mot 5700 med PPL-A), og maksimalt 3 passasjerer i tillegg til pilot. Det er krav til færre timer før ferdighetsprøve, og litt rimeligere å opprettholde. Hør med skolesjef om dette kan være et alternativ for deg. 


Skoling til PPL-A/LAPL foregår i vårt klubbfly LN-MTU, en Cessna 172P. For skoling til mikrobeviset, disponerer klubben en Aeroprakt A-22.


En prøvetime i LN-MTU koster ca 1500 kr

Mikrofly


Tor Erik Amrud

Instruktør

+47 958 62 252


Tormod Amrud

Instruktør

+47 997 31 695

PPL-A/LAPL (småfly)


Geir Solheim

Skolesjef / Instruktør

+47 900 50 790


Ole Anders Listad

Instruktør

+47 915 45 255